Thunder Groove webzine


Kedves mindenki had ismertesselek meg titeket a Balatonizer nev irtzat brutl metal bandval. A hrom src, akik Olaszok deathgrind-ban utaznak s sztrlik az ember halljratait totlisan. Igazbl sok mindent nem tudok a mfajrl. Ismerek egy-kt nagy bandt, pldul Napalm Death, Cannibal Corpse, Soilent Green vagy Brutal Truth amik igazn jk voltak s vannak is.
s lm itt az j generci. A Balatonizer! Nzzk, mit tudnak.
A lemezen 32 nta van sszesen 25 percben!!! De ht ne csodlkozzunk, mert nincs is mirt. Ez a girnd. Ki hinn, hogy ilyen rvid ntkba is lehet, komplex durva vltsokat rakni. Ami mg erteljesebb teszi azt, ami mr amgy is totl llat! Teht nem a tipikus primitv death metl. Kt lbdobos tmk jnnek orrba, szjba. Mfaji sajtossg. Akrcsak a hrgs s a szlvsz temp. Vannak elg komoly Slayeres megmozdulsok egyes ntkban. Amik ugyan csak elg haladsak. Igazbl a Brutal Truth s a Slayer, a kzs egyvelege knt jellemeznm ket. Az elbbibl a slyos, mly tnus, utbbitl pedig a technika.
Srcok a dalokat Olasz nyelven adjk el, br jelentsge nem sok. A mly Chris Barnes-os hrgs nagyon sokat nem rul el a szvegvilgbl. A hangzs is kegyetlen pont olyan, amit elvr az ember. Tudjtok. Boncols, vres, rengeteg lncfrsszel s lgkalapccsal. Vannak amgy olyan sampleres hatsok is, amik mg tbb slyt adnak a szmoknak.
sszefoglalva LLAT, s EMBERTELEN az „Occlused in Ottusity”. Nem okozhat csaldst olyanoknak, akik elktelezett hvei a mfajnak. A lemez amgy az amerikai This Dark Regin kiadnl jelent meg.

By Karesz

www.thunder-groove.hu


®back